Bel ons: 070 891 00 00

Geschatte leestijd: 2 minuten

De sectorindeling is een indeling die de Belastingdienst bepaald om een organisatie aan een sector toe te kunnen wijzen. Deze indeling heeft invloed op de loonkosten van werkgevers. De hoogte van een aantal premies werknemersverzekeringen wordt namelijk op basis van de sectorindeling bepaald. De Belastingdienst bepaalt de indeling van de sectorpremie met de gegevens die bij de KvK zijn doorgegeven bij de oprichting. De omschrijving van de organisatie wordt door de Belastingdienst als leidraad genomen voor de sectorindeling.

Welke premies worden bepaald door de sectorindeling?

De sectorindeling bepaalt een aantal percentages voor de premies werknemersverzekeringen. De volgende premies zijn afhankelijk van de sectorindeling van een werkgever:

  • Werkhervattingskas WGA-premie
  • Werkhervattingskas ZW-premie

Klopt uw sectorindeling nog wel? Betaal niet te veel premie!

LEES VERDER

Sectorfonds

Tot 2020 betaalden werkgevers een sectorfonds premie (Sfn). Deze premie is echter per 1 januari 2020 afgeschaft en samengevoegd met de AWf-premie als onderdeel van de invoering van de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans).

WW-AWf-premie

Vanaf 1 januari 2020 betalen werkgevers dus de WW-AWf-premie. Deze bestaat uit een hoog en laag percentage. Deze premie is voor elke sector hetzelfde. Werkgevers dragen het hoge WW-AWf-percentage af voor werknemers met een overeenkomst voor bepaalde tijd en het lage WW-AWf-percentage voor werknemers met een overeenkomst voor onbepaalde tijd. De percentages zijn terug te vinden in het Belastingplan die jaarlijks op Prinsjesdag wordt gepubliceerd.

Overzicht sectorindeling

In het overzicht sectorindeling staan alle sectoren die zijn opgenomen. Werkgevers doen er verstandig aan om jaarlijks de indeling van de sectorpremie te controleren. Hierdoor kan worden voorkomen dat er te veel of juist te weinig premies worden afgedragen. Overzicht sectorindeling.

Sectorindeling wijziging

Wanneer de omschrijving en activiteiten van een organisatie dusdanig veranderen, is het mogelijk om de indeling van de sectorpremie aan te laten passen. Lees verder.

Weten hoe u Whk-premie verhoging kunt voorkomen?

LEES VERDER

Gerelateerde artikelen

Vul uw gegevens in of bel voor onze Sectorindeling-check

Heeft u uw sectorindeling ontvangen? Of zijn uw bedrijfsactiviteiten veranderd? Wellicht dat de Sectorindeling-check besparingen voor u kan realiseren. Bel ons op: 070 891 00 00

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden

Volg ons op social media.
Vengroot is te vinden op LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube!

To search, begin typing