Bel ons: 070 891 00 00

De juiste sectorindeling met de sectorindeling-check

Met de sectorindeling-check voorkom je onjuiste premieafdrachten. Realiseer besparingen in het verleden, heden en in de toekomst op no cure no pay basis.

Vengroot - Sectorindeling-check pagina blok

Sectorindeling

De sectorindeling wordt jaarlijks door de Belastingdienst vastgesteld op basis van KVK inschrijving. Elke werkgever wordt in één sector ingedeeld, waarbij de hoofdbedrijfsactiviteit de leidraad is voor de indeling. Een aantal sociale verzekeringspremies worden vastgesteld op sectorniveau ter bekostiging van het sociale zekerheidsstelsel.  Dit betekent dat een werkgever die in een sector zit waar veel uitkeringslasten zijn een hogere premie moet afdragen dan een werkgever die in een sector zit waar weinig uitkeringslasten zijn. De sectorindeling wordt via de Whk beschikking door de Belastingdienst gecommuniceerd naar werkgevers.

Vengroot - Website banners 2500 x 300 - Gratis Quickscan

Premieafdrachten

Een juiste sectorindeling is cruciaal voor juiste premieafdrachten. De volgende premies worden bepaald op basis van de sectorindeling van een werkgever:

  • WGA-premie (Werkhervattingskas);
  • ZW-premie (Werkhervattingskas);
  • Sectorfonds (tot en met 2019).

Herziening sectorindeling met terugwerkende kracht

Op 24 september 2021 heeft de Hoge Raad vastgesteld dat een werkgever de sectorindeling wél met terugwerkende kracht mag corrigeren. Het wijzigen van de sector was vanaf 29 juni 2018 niet meer met terugwerkende kracht mogelijk door een wetswijziging van de Wet financiering sociale verzekeringen (Wfsv).

Proces sectorindeling-check

Vengroot - Stappenplan sectorindeling-check - SVG

Sectorindeling-check

De sectorindeling-check helpt werkgevers tijdig een onjuiste sectorindeling op te sporen en die vervolgens met terugwerkende kracht te laten corrigeren. Om onjuiste premieafdrachten te voorkomen is het verstandig om jaarlijks de sectorindeling te controleren. Een kleine wijziging kan al snel forse besparingen opleveren of naheffingen voorkomen.

Vengroot Website banners 2500 x 300 - Klantcases

Vul je gegevens in of bel voor een sectorindeling-check

heb je de sectorindeling ontvangen? Of zijn uw bedrijfsactiviteiten veranderd? Wellicht dat de sectorindeling-check besparingen voor jou kan realiseren. Bel ons op: 070 891 00 00

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden

Volg ons op social media.
Vengroot is te vinden op LinkedInFacebookInstagramX (Twitter) en YouTube!

To search, begin typing