Bel ons: 070 891 00 00

Whitepaper: Loonkostenvoordeel (LKV)

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whitepaper 2023 - Automatisering Loonkostenvoordeel (LKV) downloaden

Whitepaper: Loonkostenvoordeel (LKV)

Werkgevers kunnen subsidies van de overheid ontvangen voor werknemers die in dienst komen of voor werknemers die in dienst blijven met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Als het aankomt op het toepassen van het Loonkostenvoordeel (LKV) ontstaan de volgende problemen:

  • Werkgevers zijn niet volledig op de hoogte hoe het LKV kan worden toegepast.
  • Werkgevers lopen het LKV mis door onvoldoende capaciteit om de regeling tijdig te benutten.

Het LKV is een stimuleringsregeling voor werkgevers om mensen in een bepaalde doelgroep in dienst te nemen / behouden en tegelijkertijd geen financiële risico’s te lopen. Uit een onderzoek dat namens het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is uitgevoerd blijkt dat 80% van de werkgevers in Nederland het LKV niet toepast voor werknemers, terwijl zij daar wel voorin aanmerking komen. Meer weten? Download gratis de whitepaper “Automatisering Loonkostenvoordeel (LKV)”

Het loonkostenvoordeel

Het loonkostenvoordeel oftewel LKV is vanuit de Wet tegemoetkomingen loondomein tot stand gekomen. Het LKV is per januari 2018 ingevoerd en is de vervanger van de premiekortingen voor oudere werknemers en arbeidsgehandicapten. Deze regeling bevorderd het indiensttredingsproces van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarvoor werkgevers een tegemoetkoming ontvangen.

Voorwaarden loonkostenvoordeel

Om het loonkostenvoordeel te kunnen toepassen heeft de werkgever een doelgroepverklaring nodig, echter gelden er ook voorwaarden per doelgroep.

Doelgroepverklaring loonkostenvoordeel

Om het loonkostenvoordeel toe te kunnen passen is een doelgroepverklaring LKV vereist, deze moet tevens in de loonadministratie worden bewaard. De doelgroepverklaring moet binnen drie maanden na indiensttreding van de desbetreffende werknemer zijn aangevraagd.Wanneer deze deadline is verstreken kan er geen aanspraak meer worden gedaan op het loonkostenvoordeel.

Volg ons op social media.
Vengroot is te vinden op LinkedInFacebookInstagramX (Twitter) en YouTube!

To search, begin typing