Bel ons: 070 891 00 00

Definitieve premiepercentages 2021

Geschatte leestijd: 2 minuten

Afgelopen september presenteerde het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de voorlopige nieuwe premiepercentages voor de werknemersverzekeringen voor het jaar 2021. Deze voorlopige wijzigingen zijn nu definitief vastgesteld in overleg met de Tweede Kamer. Wij hebben de definitieve premiepercentages voor 2021 op een rijtje gezet.

Premiepercentages werknemersverzekeringen 2021

WW-Awf laag2,70%
WW-Awf hoog7,70%
Gemiddeld Whk1,36%
Ufo-premie0,68%
Aof-premie7,03%

Wat is WW-Awf-premie?

Het Algemeen Werkloosheidsfonds (Awf) financiert de WW-uitkeringen. Als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) zijn er vanaf 2020 twee premietarieven binnen het Awf: een laag Awf tarief voor vaste dienstverbanden en een hoog Awf tarief voor flexibele dienstverbanden.

Te veel betaalde premies terugvorderen? Data-Analyse Loonkosten

Om te zien of u als werkgever optimaal gebruik heeft gemaakt van alle mogelijkheden heeft Vengroot de Data-Analyse Loonkosten ontwikkeld. Hieruit komt naar voren of alle premies, voordelen en kortingen juist en volledig zijn toegepast en verwerkt.

LEES VERDER

Gemiddeld Whk premiepercentage

Het gemiddeld percentage voor de premie Werkhervattingskas (Whk) 2021 is vastgesteld op 1,36%. Het daadwerkelijke premiepercentage verschilt per werkgever. Kleine werkgevers dragen een lager percentage af ten opzichte van middelgrote en grote werkgevers, middels de gedifferentieerde premie Whk. Lees hier wat de nieuwe premieloonsom grenzen zijn.

Wat is Ufo-premie

De Ufo-premie blijft voor 2021 ongewijzigd namelijk 0,68%. Alleen overheidswerkgevers betalen de Uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo)-premie.

Wat is Aof-premie

De basispremie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) is voor alle werkgevers gelijk. De totale Aof-premie voor 2021 bestaat uit de basispremie verhoogd met de opslag voor de kinderopvang (0,50%) en is voor 2021 7,03%

Meer weten over deze premie werknemersverzekeringen, de hoogte van de premiepercentages en de definitieve premiepercentages 2021?

Lees hier het: Premiepercentages 2021 zijn bekend. Hierin lees u wat de verschillende premies inhouden en waarom het kabinet bepaalde keuzes heeft gemaakt.

Benieuwd naar wat deze wijzigingen voor u als werkgever betekent? Wij maken het graag voor u inzichtelijk.

Vul uw gegevens in of bel voor een vrijblijvende inventarisatie Data-Analyse Loonkosten

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden

Volg ons op social media.
Vengroot is te vinden op LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube!

To search, begin typing