Bel ons: 070 891 00 00

WW-premie vaste en flexibele arbeidscontracten

Geschatte leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 januari 2020 betaalt u een lage WW-premie voor werknemers met een vaste arbeidsovereenkomst. Let op: u moet er dan wel voor zorgen dat deze arbeidsovereenkomst voor 1 april 2020 in uw loonadministratie staat.

WW-premie, wat verandert er?

Tot 1 januari 2020 werd de WW-premie berekend op basis van de sector waarin uw werknemer werkt. Nu wordt de WW-premie berekend op basis van het soort arbeidscontract. U betaalt dan een lage WW-premie of een hoge WW-premie.

Deze nieuwe stimuleringsregelingen zijn in het leven geroepen om de arbeidsmarkt te bevorderen met meer zekerheid voor werknemers. Dit betekend niet automatisch dat u als werkgever benadeeld wordt met deze regeling. Als werkgever betaald u een lager WW-premie voor medewerkers met een vast contact. Om deze regeling optimaal te benutten is het dan ook belangrijk om bij contactverleningen dit in overweging te nemen.

Schriftelijke arbeidsovereenkomst loonadministratie

Bij het bepalen van de WW-premie wordt gekeken naar de gegevens in de loonadministratie. U betaalt de lage WW-premie, als uit de arbeidsovereenkomst van uw werknemer blijkt dat hij voor onbepaalde tijd in dienst is en dat het geen oproepovereenkomst is. Deze schriftelijke arbeidsovereenkomst, die door u en uw werknemer ondertekend is, bewaart u in uw loonadministratie.

Whitepaper: Loonkostenbesparing loont

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deadline loonadministratie

Veel werkgevers hebben niet alle administratieve wijzigingen voor 1 januari 2020 uit kunnen voeren. Daarom krijgen zij hier meer tijd voor. Dit betekent voor u dat uiterlijk 31 maart de getekende arbeidsovereenkomsten in uw loonadministratie moeten staan. Had uw werknemer voor 1 januari 2020 al een vaste arbeidsovereenkomst? Dan mag u alvast de lage WW-premie betalen. Zorg wel dat de loonadministratie uiterlijk 31 maart is bijgewerkt. Anders betaalt u met terugwerkende kracht alsnog de hoge WW-premie.

Te veel betaalde premies terugvorderen? Data-Analyse Loonkosten

Om te zien of u als werkgever optimaal gebruik heeft gemaakt van alle mogelijkheden heeft Vengroot de Data-Analyse Loonkosten ontwikkeld. Hieruit komt naar voren of alle premies, voordelen en kortingen juist en volledig zijn toegepast en verwerkt.

LEES VERDER

Vengroot helpt werkgevers met de optimalisatie van alle sociale en fiscale wet- en regelgeving. Onze experts zijn altijd up-to-date van de nieuwste wijzigingen en helpen ook uw bedrijf graag met de loonkostenbesparing. Benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen?

Gerelateerde artikelen

Vul uw gegevens in of bel voor een vrijblijvende inventarisatie Data-Analyse Loonkosten

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Toestemming*
Bron: UWV. (2020, 16 januari). WW-premies voor vaste en flexibele arbeidscontracten.

Volg ons op social media.
Vengroot is te vinden op LinkedIn, Facebook, InstagramTwitter en YouTube!

To search, begin typing