Bel ons: 070 891 00 00

Wijzigingen in het werkgeversportaal

Het UWV heeft wijzigingen in het werkgeversportaal doorgevoerd. Hierdoor kunnen werkgevers documenten gemakkelijker uploaden en zijn er meer documenten beschikbaar. Het werkgeversportaal van het UWV is een online omgeving voor werkgevers, waarin diverse gegevens worden geregistreerd van werknemers. Bekijk hier de wijzigingen.

UWV Werkgeversportaal

Op het werkgeversportaal worden gezondheids-, persoons- en inkomensgegevens van werknemers geregistreerd en verwerkt. Deze gegevens worden daarom volgens de eisen van De Autoriteit Persoonsgegevens goed beveiligd. Lees ook: Werkgeversportaal eHerkenning.

WIA-brieven en WIA-beslissingen

Sinds 15 maart 2023 zijn WIA-beslissingen weer zichtbaar in het UWV werkgeversportaal. Ook staan WIA-brieven, zoals ontvangstbevestigingen van aanvragen in het werkgeversportaal. Dit geldt echter alleen voor WIA-brieven en WIA-beslissingen vanaf 17 oktober 2022. Het UWV geeft hierbij aan dat er bijlagen of verwijzingen naar bijlagen kunnen ontbreken, omdat tussen 17 oktober 2022 en 15 maart 2023 de brieven zijn aangepast.

Stop met teveel betalen, voorkom Whk-premie verhoging!

LEES VERDER

Brieven via werkgeversportaal of per post

Sinds 3 april 2023 wordt er in de brieven aangegeven welke bijlagen er in het UWV werkgeversportaal staan en welke per post worden verstuurd. Indien een werkgever met een gemachtigde of garantsteller werkt, worden de brieven alleen per post verstuurd.

RIV-upload (re-integratieverslag) verbetert

Sinds 9 maart 2023 is het gemakkelijker om re-integratiedocumenten te uploaden op het werkgeversportaal. Talloze werkgevers vonden het ingewikkeld om de RIV-documenten op de correcte manier te uploaden. Om dit op te lossen heeft het UWV samen met werkgevers gekeken naar mogelijkheden om dit te verbeteren. Lees verder.

Vragen over de wijzigingen in het werkgeversportaal?

Meer weten over dit onderwerp? Stel je vraag hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Gerelateerde artikelen

Volg ons op social media.
Vengroot is te vinden op LinkedInFacebookInstagramX (Twitter) en YouTube!

To search, begin typing