Bel ons: 070 891 00 00

Whk beschikking 2023 ontvangen

Inmiddels hebben werkgevers de Whk beschikking voor het jaar 2023 ontvangen. Voor de Whk 2023 veranderen een aantal zaken. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet.

Vaak kan de Whk-premie worden verlaagd door de Whk beschikking grondig te laten analyseren, indien er sprake is van uitkeringslasten. Laat de bezwaartermijn van zes weken niet verlopen! Onze juristen voeren deze controle graag voor u uit op basis van no cure no pay!

Weten hoe u Whk-premie verhoging kunt voorkomen?

LEES VERDER

Bij 80% van onze klanten is de gedifferentieerde premie Whk niet correct berekend door de Belastingdienst. Voor al deze klanten dienen wij vervolgens juridisch onderbouwde bezwaren in, waardoor wij het Whk percentage aanzienlijk kunnen verlagen. Hierdoor krijgen zij flinke bedragen terug en wordt er ook bespaard in het heden en in de toekomst. Bekijk casussen.

Whk-premieverhogingen 2023

Het UWV heeft €1,532 miljard WGA-uitkeringslasten en €815 miljoen ZW-uitkeringslasten in 2021 (refertejaar) uitbetaald. Van deze bedragen wordt bijna 82% van de uitbetaalde WGA-uitkeringen doorbelast aan werkgevers via de Whk-premie 2023. Voor ZW-uitkeringen is dit ruim 72%. Lees verder.

Weten hoe u Whk-premie verhoging kunt voorkomen?

LEES VERDER

Gedifferentieerde Aof-premie 2023

De Aof-premie is per 1 januari 2022 gedifferentieerd. Hierdoor dragen werkgevers een Aof-premie hoog of Aof-premie laag af. Lees verder.

Premieloongrenzen 2023

Voor het jaar 2023 wordt de bovengrens van de werkgeverscategorie ‘kleine werkgever’ verder verhoogd. Hierdoor worden meer werkgevers tot ‘kleine werkgever’ gerekend. Lees verder.

Sectorindeling

Als de bedrijfsactiviteiten veranderen dan kan een nieuwe sectorindeling aan de orde zijn. Hierbij wordt gekeken naar de hoofdactiviteitbedrijfsactiviteit. De sectorindeling-check voorkomt onjuiste premieafdrachten in het verleden, heden en in de toekomst. Lees verder.

Klopt uw sectorindeling nog wel? Betaal niet te veel premie!

LEES VERDER

Whk beschikking 2023 ontvangen? Neem contact met ons op om zeker te weten dat u als werkgever niet onterecht te veel premie gaat afdragen in 2023.

Benieuwd of u kunt besparen op de Werkhervattingskas 2023. Onze specialisten staan u graag vrijblijvend te woord.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden

Gerelateerde artikelen

Volg ons op social media.
Vengroot is te vinden op LinkedInFacebookInstagramX (Twitter) en YouTube!

To search, begin typing