Bel ons: 070 891 00 00

Werkhervattingskas controleren

Geschatte leestijd: 2 minuten

Inmiddels hebben werkgevers de Werkhervattingskas (Whk) beschikking voor het jaar 2022 ontvangen. Voor de Whk 2022 veranderen een aantal zaken. Laat de Werkhervattingskas controleren om onterechte premie verhogingen te voorkomen. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet.

Vaak kan de Whk-premie worden verlaagd door de Whk beschikkingen grondig te laten analyseren, indien er sprake is van uitkeringslasten. Laat de bezwaartermijn van zes weken niet verlopen! Onze juristen voeren deze controle graag voor u uit op basis van no cure no pay!

Bij 80% van onze klanten is de gedifferentieerde premie Whk niet correct berekend door de Belastingdienst. Voor al deze klanten dienen wij vervolgens juridisch onderbouwde bezwaren in, waardoor wij het Whk percentage aanzienlijk kunnen verlagen. Hierdoor krijgen zij flinke bedragen terug en wordt er ook bespaard in het heden en in de toekomst. Bekijk casussen.

Weten hoe u Whk-premie verhoging kunt voorkomen?

LEES VERDER

Whk-premie verhogingen 2022

Het UWV heeft €1,419 miljard WGA-uitkeringslasten en €916 miljoen ZW-uitkeringslasten in 2020 uitbetaald. Van deze bedragen wordt ruim 82% van de uitbetaalde WGA-uitkeringen doorbelast aan werkgevers via de Whk 2022. Voor ZW-uitkeringen is dit ruim 72%. Lees verder.

Gedifferentieerde Aof-premie

De Aof-premie wordt per 1 januari 2022 gedifferentieerd. Hierdoor gaan werkgevers een Aof-premie hoog of Aof-premie laag afdragen. Lees verder.

Premieloongrenzen 2022

Voor het jaar 2022 wordt de bovengrens van ‘kleine werkgever’ fors verhoogd. Hierdoor worden meer werkgevers tot ‘kleine werkgever’ gerekend. Lees verder.

Sectorindeling

Onlangs is bepaald dat werkgevers wél de sectorindeling met terugwerkende kracht kunnen laten wijzigen. Dit kan tot forse besparingen leiden. Als de bedrijfsactiviteiten veranderen dan kan een nieuwe sectorindeling aan de orde zijn. Hierbij wordt gekeken naar de hoofdactiviteitbedrijfsactiviteit. De sectorindeling-check voorkomt onjuiste premie afdrachten in het verleden, heden en in de toekomst. Lees verder.

Laat de Werkhervattingskas controleren!

Gerelateerde artikelen

Vul uw gegevens in of bel voor onze Whk-check

Heeft u ook uitkeringslasten op de Whk beschikking doorbelast gekregen? Wellicht dat de Whk-check besparingen kan realiseren. Bel ons op: 070 891 00 00

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Toestemming*

Volg ons op social media.
Vengroot is te vinden op LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube!

To search, begin typing