Bel ons: 070 891 00 00

Geschatte leestijd: 2 minuten

De SBI-code kan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) worden aangepast. Na verloop van tijd kunnen de activiteiten van een organisatie veranderen. Het is dan mogelijk om de SBI-codes kosteloos te wijzigen. De wijziging kan gedaan worden op de website van de KvK. Hoe kan een SBI-code worden gewijzigd? Wat zijn de gevolgen van een verkeerde SBI-code? Kan een SBI-code met terugwerkende kracht worden gecorrigeerd?

Wijziging van codes

Op de website van de Kamer van Koophandel  kan met een toegangscode worden ingelogd. Via de volgende navigatie kunnen de SBI-codes worden gewijzigd: Vestigingsgegevens > Activiteiten wijzigingen. Het is ook mogelijk om SBI-codes aan te vragen en/of te veranderen aan de hand van  formulier 18. Vervolgens controleert de KvK of de code(s) aan de organisatie kan worden toegewezen.

Weten hoe u Whk-premie verhoging kunt voorkomen?

LEES VERDER

Gevolgen niet wijzigen SBI-codes

Wanneer de verkeerde SBI-codes aan een onderneming staan gekoppeld, kan dat financiële consequenties hebben voorde onderneming. Een deel van de premies werknemersverzekeringen worden bepaald op basis van de hoofdactiviteit SBI-code waarmee een werkgever in een bepaalde sector wordt ingedeeld. De hoogte van de premie werknemersverzekeringen verschilt per sector. Werkgevers kunnen jarenlang te veel loonbelasting afdragen aan de Belastingdienst als gevolg van het niet wijzigen van de SBI-codes.

SBI-code met terugwerkende kracht wijzigen.

Het is mogelijk om de SBI-codes met terugwerkende kracht te laten wijzigen. Hoewel werkgevers de verantwoordelijkheid dragen om de omschrijving van de bedrijfsactiviteiten bij te werken in het handelsregister kan het voor komen dat vergeten wordt om de omschrijvingen van de bedrijfsactiviteiten aan te passen. Een aanpassing van de SBI-code met terugwerkende kracht is dan mogelijk indien aangetoond kan worden dat vanaf de datum waarop de wijziging inwerking zou moeten treden die activiteiten daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Dit kan worden aangetoond middels facturen en omzetgegevens.

Gerelateerde artikelen

Vul uw gegevens in of bel voor onze Whk-check

Heeft u ook uitkeringslasten op de Whk beschikking doorbelast gekregen? Wellicht dat de Whk-check besparingen kan realiseren. Bel ons op: 070 891 00 00 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Toestemming*

Volg ons op social media.
Vengroot is te vinden op LinkedIn, Facebook, InstagramTwitter en YouTube!

To search, begin typing