Bel ons: 070 891 00 00

Definitieve berekening Wtl beschikking

Geschatte leestijd: 2 minuten

De definitieve berekening Wtl beschikking voor het jaar 2020 wordt uiterlijk 31 juli 2021 verzonden door de Belastingdienst. Werkgevers hebben medio maart de voorlopige berekening Wtl beschikking ontvangen van het UWV. Eventuele correcties konden tot 1 mei worden doorgegeven aan het UWV. Deze correcties zijn inmiddels beoordeeld en verwerkt in de definitieve Wtl beschikking. In de definitieve berekening Wtl beschikking staan de vergoedingen die werkgevers ontvangen voor de regelingen die in de Wet tegemoetkoming loondomein vallen.

Wat staat er in de definitieve Wtl beschikking?

In de definitieve berekening Wtl beschikking staan de vergoedingen die werkgevers ontvangen voor het loonkostenvoordeel (LKV), lage-inkomensvoordeel (LIV) en jeugd lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV).

LKV

Het Loonkostenvoordeel (LKV) zorgt ervoor dat werkgevers een tegemoetkoming ontvangen wanneer zij een werknemer in dienst nemen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De LKV is een vervanger van de afgeschafte premiekortingen. Lees verder.

LIV

Het Lage-inkomensvoordeel (LIV) is een regeling die is opgesteld om werkgevers te stimuleren werknemers met een laag loon in dienst te nemen of in dienst te houden. Werkgevers ontvangen middels deze stimuleringsregeling jaarlijks een vergoeding. Lees verder.

Jeugd-LIV

De tegemoetkoming verhoging minimumjeugdloon (Jeugd-LIV) heeft betrekking tot jonge werknemers (18 tot en met 20 jaar). Het jeugd-LIV is van toepassing op werknemers binnen deze leeftijdscategorie, die minder dan het minimumjeugdloon kunnen verdienen. Lees verder.

LKV aanvragen automatiseren?

De PreVenTool stelt op een intelligente wijze de juiste vragen aan nieuwe werknemers. Deze informatie wordt vervolgens effectief gebruikt voor fiscaal interessante voordelen en regelingen.

LEES MEER

Definitieve berekening Wtl controleren

Na ontvangst van de definitieve Wtl beschikking moeten enkele zaken goed worden gecontroleerd op juistheid:

  • werknemers op de specificaties;
  • aantal verloonde uren;
  • gemiddeld uurloon;
  • vergoedingen per werknemer;
  • Optimalisatie tegemoetkomingen.

Uitbetaling Wtl vergoeding

De uitbetaling van de Wtl vergoeding 2020 vindt uiterlijk binnen zes weken na dagtekening van de definitieve Wtl beschikking plaats. De Belastingdienst betaalt de vergoedingen uit.

Bezwaar maken definitieve Wtl

Bezwaar maken? De Belastingdienst is verantwoordelijk voor het versturen en afhandelen van de definitieve berekening Wtl beschikking. Indien een werkgever het oneens is met de vastgestelde Wtl vergoedingen, kan bezwaar worden gemaakt bij de Belastingdienst. Vervolgens zal de Belastingdienst een uitspraak doen op het bezwaar. Werkgevers kunnen indien nodig beroep en hoger beroep aantekenen bij de rechter.

Gerelateerde artikelen 

Vul uw gegevens in of bel voor een vrijblijvende inventarisatie PreVenTool

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Toestemming*

Volg ons op social media.
Vengroot is te vinden op LinkedIn, Facebook, InstagramTwitter en YouTube!

To search, begin typing